Boshuis.eu van eenmanszaak naar B.V.

Start

Zoals veel professionals, ben ik Boshuis.eu, inmiddels alweer bijna 3,5 jaar geleden, begonnen als eenmanszaak. Die rechtsvorm voldeed prima, en  gaf me de ruimte om ervaring op te doen als ondernemer. Ik was lekker aan het werk, en deed in de tussentijd ervaring op met boekhouding en andere zaken die komen kijken bij ondernemen.

Samenwerkingen, uitbreiding van werkzaamheden en financiële wensen

Inmiddels is het zo ver dat Boshuis.eu samenwerkingsverbanden aan gaat met andere bedrijven. Dat brengt voor een eenmanszaak risico’s met zich mee, die moeilijk gemanaged kunnen worden, aangezien ik privé aansprakelijk kan worden gesteld. Daarnaast ben ik bezig met het ontwikkelen van werkzaamheden die niet passen binnen de doelstellingen van Boshuis.eu. Binnenkort volgt bijvoorbeeld onder de naam Simply Be een coachingsorganisatie, en voor de verdere toekomst zijn er nog meer plannen.

Ook speelt mee dat ik financiële wensen heb, die in een eenmanszaak op dit moment simpelweg erg duur zijn. Denk aan (betrouwbare!) oudedagsvoorziening, of een buffer voor ‘mindere’ tijden.

Tijd voor een B.V.!

In goed overleg met een accountant, en na gesprekken met bevriende ondernemers, gaat Boshuis.eu nu over naar een B.V. Hierdoor kunnen risico’s gespreid worden, is persoonlijke aansprakelijkheid beter af te dichten, en kan ik contractueel goed vastgelegde samenwerkingen aangaan. Ook mijn wensen op financieel vlak krijgen op deze manier vorm, waardoor ook op de langere termijn meer zekerheden kunnen worden ingebouwd.

Ben jij ook aan het verder kijken als ondernemer? Zorg dat je weet wat je wilt, win advies in, en ga goed beslagen met kennis een gesprek aan met een accountant. Wie weet wat voor jou de juiste weg is!

@2024 Boshuis. All Rights Reserved.